דמו תקציב בנייה חינם 03-9440467

27-40 טיפים חשובים להצלחת הבנייה שלכם

תומר חן ריחאנה
מייסד מיזם "בונים בית" עבור קהילת הבונים והמשפצים
מרץ 05, 2018 מאמר תוכן

מה שלומכם חברים ?!

איך מתקדם אצלכם?

הנה 40 טיפים מהשטח שרשומים אצלי בדם

1. הטיפ החשוב ביותר ! קחו אויר ,אתם נכנסים לתקופה לא קלה מצד אחד אך מאתגרת מאוד מצד שני , שתפו פעולה ביחד , תהנו מכל התהליך ובאמת קחו הכל בפרופורציה ,תזכרו שאלו רק בלוקים ובטון ,נסו לא להתעצבן מכל מהמורה/בעיה בדרך , הכל פתיר השאלה איך לוקחים זה …
2. תיכנון הפרויקט מול תיקצובו! , זה כל העניין , כלל שתקפידו לבצע את שני הנושאים האלו ביחד ובצורה מעמיקה כך סיכויי ההצלחה שלכם גדולים יותר .
3. כדי לתמחר טוב יותר הגדירו טווח מחירים לכל דבר כגון : מרצפות – בין 60 ל-80 שקלים,ברזים – עד 500 שקלים לברז , ארונות אמבטיה – עד סכום מסוים וכ”ו…
4. תקצבתם ותכננתם בצורה מעמיקה ?תמיד תמיד יעלה לכם יותר משחשבתם , יצא בתקצוב X ? תוסיפו עוד 50K להוצאות שלא חשבם עליהם ולבלתי מתוכנן.
5. תמחרתם לפי 3500 שקלים למטר ? אתם חיים בתוך תסריט לא טוב …צפו לעוגמת נפש!
6. עברו על כל המאמרים החשובים פה, זה ירענן את הידע שלכם, תחסכ ו אלפי שקלים וגם הבית יצא טוב יותר
7. אל תתפשרו בבחירת האדריכל – קחו אדריכל מומלץ , התייעצו עם לקוחות קודמים שלהם! והכי חשוב שתתחברו אליו אישית מכיוון שאתם הולכים לבלות איתו תקופה ארוכה של תכנון ביתכם העתידי , יהיו בניכם המון התלבטויות ואדריכל שתתחברו איתו יעשה לכם את הדרך נעימה עוד יותר.
8. בקשו מהאדריכל לתכנן לכם לפי תקציב שלכם מוגדר מראש.
9. תכננו את העתיד ולא רק את ההווה

10. תהיו סגורים על עצמכם באופן מוחלט לפני שאתם שולחים את כל התוכניות לאישור וועדה מפני שהדרך לשינויים נוספים מסובכת וכרוכה בעיכובים מיותרים (תהליך אישור מחדש) ועלויות נוספות.
11. אל תשכחו שכל שרטוט יצירתי מידי של האדריכל יעלה לכם עשרות אלפי שקלים אחרכך, תבקשו בית יפה ופרקטי ללא שיגעונות יצירתיים (אלא אם כן יש לכם עודף)
12. סיגרו פינוי פסולת ישירות מול האתרים המורשים של משרד איכות הסביבה (מצורף בפוסט הראשון)
13. תפקידן של העיריות הוא עיקרי וזה להתיש אתכם , ממליץ לקחת אדריכל/מהנדס שעובדים מול המועצה שלכם , תתפלאו כמה הם יוכלו לעזור ולקדם את הפרויקט שלכם מול האנשים הנכונים שם.
14. מכל קבלן שאתם לוקחים הצעת מחיר תיקחו גם חמישה ממליצים ותתקשרו אליהם כדי לברר את טיב הקבלן , צאו לראות עבודות שלו. קיים קשר ישיר ומאוד חזק בין טיב הקבלנים ששמחו לספק ממליצים ויצאו איתי לראות עבודות בשטח לבין כאלו שלא עשו את זה ברצון או סיפקו טלפון בודד אחד .
15. בשלב ניקוי השלד משאריות טיח הניקיון מתבצע בחלקו עם קונגו להוצאת שאריות בטון מהפינות ומהרצפה , יש לוודא לא לעבוד עם קונגו היכן שעוברות צנרות אינסטלציה כדי למנוע פגיעה בצנרת!
16. בעבודות איטום או עבודות בהיקפים קטנים יחסית קחו בעל מקצוע שקרוב למקום מגורכם , כאלו יתנו לכם שירות טוב יותר במקרה של בעיות מכאלה שיגורו רחוק מכם , להם תוכלו לחכות …ולחכות…
17. פיקוח לוקחים ? אם בכל זאת החלטתם לשים את כספכם על מפקח (קרן הצבי) אז חשוב לבדוק המלצות עליו ותבדקו אותו בציציות כי לא בא לכם לפקח על המפקח נכון ? אם אמרתי חמישה ממליצים לקבלנים ,בפיקוח קחו 8-10 ממליצים. מפקח טוב ואמין לא יהסס למסור לכם כאלו.
18. שתדעו מראש יש(ואני מדגיש , לא כולם) מפקחים שימציאו לכם “בעיות” בבנייה גם אם אין כאלו , צריך להצדיק את קיומו לא ?
19. אל תיקחו המלצות לבעלי המקצוע מהמפקח , יש סיכוי שהם מקבלים מהם כסף . שוב , אני לא מכליל , יש הרבה מפקחים ישרים אבל לצערי אלו שלא הרסו את השם של הישרים, איך תדעו ששלכם ישר ? בקיצור תביאו את הקבלנים לבד מהמלצות אחרות.
20. תמיד אבל תמיד אל תשלמו על סחורה מראש לפי שקיבלתם אותה ובדקתם את טיבה!
21. תמיד אבל תמיד תשלמו לקבלנים עפ”י התקדמות הבנייה בלבד , תשמרו את רוב הכסף אצלכם עד שבעל המקצוע סיים סופית והעבודה נבדקה. אל תשכחו שיש בנכם אינטרס מנוגד , הם רוצים לקבל כסף ו”יציקו” לכם על זה ואתם מצד שני תהיו אסרטיביים ותשלמו רק בסיום כל שלב.
22. לא לקחת את הקבלנים הזולים ביותר ! בדרך כלל כך גם עבודתם.
23. לפנויי שבינכם ,תקנו את החומרים לבד ותפרידו עבודה מול חומר ! אם חומר מסוים עולה X וסגרתם עם קבלן עבודה + חומר יש אפשרות שהחומר יעלה לכם יותר ב20-30 אחוז. בקנייה של החומר על ידיכם זה יעלה לכם יותר זול או לפחות אותו דבר , יתרון נוסף הוא שאתם יודעים בדיוק מה קניתם !
אם אתם לא מספיק פנויים ואין לכם את הזמן חשוב שתקחו קבלן אמין ומקצוען עם חומר עליו , קבלן אמין ייתן לכם שקט ועבודה עם חומרים איכותיים.
24. סמנו יחד עם האדריכל והקבלן את כל נקודות החשמל והאינסטלציה , כך תגלו גם טעויות על הדרך, מה שעל הדף נראה אחרת בזמן סימון פיזית בשלד.
25. צלמו את כל נקודות האינסטלציה והחשמל לאחר החציבות , צריך לגלות את כולם לאחר הטיח.

26. התקינו מכסים לכל צנרות המים בבית וכסו את כל פתחי קופסאות החשמל לקראת הטיח.
27. לפני ביצוע טיח תהיו סגורים ככל הניתן לגבי מיקום כל נקודות החשמל והאינסטלציה , כבר ראיתי כאלו שהחליטו לשנות מיקום כיור במטבח לאחר סיום טיח ואני לא צריך לומר לכם במה זה כרוך. (שוב חציבות…)
28. בהמשך לנקודה הקודמת , תכננו את המטבח מראש מול נגר/מעצב מטבחים וזאת לפני ביצוע חציבות חשמל ואינסטלציה , מבטיח לכם שקט יחסי להמשך ללא שינויים משמעותיים.
29. נפלתם עם קבלן מסוים ? בדרך כלל מזהים זאת ישר לפי ההתנהלות ההתחלתית שלו , אם זיהיתם כזה במיוחד אם הוא חשמלאי או אינסטלאטור (מכיוון שעבודתם מולכם נמשכת לכל אורך הבנייה ועל פני תקופה ארוכה) . אל תהססו לחתוך ולהחליף את הקבלן , עדיף להפסיד קצת כסף עכשיו מאשר לזכות בעוגמת נפש לכל אורך הפרויקט.
30. יש קבלנים שתרצו לסגור איתם כמה עבודות במקביל כגון : טיח וצבע ע”י טייח , מטבח ונגרות לכל הבית ע”י הנגר וכך הלאה , מה שנקרא חבילות גמר. זה נחמד אך …. אל תסגרו כך עם אף אחד ,תתחילו מול הקבלן בדבר אחד ואם אתם רואים שהוא מקצועי ומתנהל באמינות תסגרו איתו את השאר.
31. קניתם מחנויות זולות וספקים זולים ,יכול להיות שהסחורה שתקבלו תהיה מצוינת ויכול מאוד להיות שלא , בקיצור הימור. מותגים ידועים בדרך כלל יספקו לכם את האיכות המתאימה ולא “ישחקו משחקים”
32. בעל מקצוע הבטיח לכם משהו כחלק מהמשא ומתן ? תתפלאו לגלות שחלקם פשוט שוכחים את ההבטחה… העלו את ההבטחה על כתב בתוך החוזה עם תאריך ושעת ההבטחה… עם חתימה שלו על זה תאמינו לי שהם לא ישכחו ושלא יגידו לכם “אל תדאגו”
33. סיימו חשבון עם קבלנים רק לאחר כמה ימים של בדיקת עבודתו , אם תגלו ליקויים תחזירו את הקבלן.
34. תנו כבוד לכל בעלי המקצוע ותתייחסו אליהם בהתאם , תתפלאו לגלות שאיכות העבודה תרד פלאים אם תתנהגו אליהם בזלזול , תכבדו אותם ותקבלו יחס דומה מבחינת איכות העבודה.
35. אם בעל מקצוע “נפל” מולכם ע”י תמחור מוטעה מבחינתו והוא מפסיד כסף עליכם , אם לא תשלמו לו את ההפרש צפו להפתעות רעות באיכות העבודה. עדיף ל”בלוע את הצפרדע” ולהמשיך הלאה….
36. נהלו יומן עבודה של תשלומים מול הקבלנים הן בכתב ובן במחשב , כל תשלום יתועד עם תאריך ושעה , טוב תעשו אם תחתימו את הקבלן בזמן קבלת הכסף. ביומן העבודה תרשמו הכל , כולל הבטחות ,הסכמות וכ”ו של קבלנים
37. אם לקחתם המלצות לקבלנים מחברים וודאו שהם סיימו את הבית שלהם סופית , המון אנשים ממליצים על קבלן מיד עם תחילת העבודה מולו מבלי באמת לדעת את כל אופן התנהלותו. קחו זאת בחשבון.
38. תנהלו יומן יומי ממוחשב למעקב של תקציב מול ביצוע.
39. תבקרו תכופות באתר ותהיו מעורבים בתהליך הבנייה.
40. אל תשכחו להוסיף סעיף תקציבי של 790 שקלים לפינוי בסוף תהליך הבנייה שלכם ע”י אמבולנס לאחר התקף לב שקיבלתם J ( סתם מתלוצץ , מבטיח שאם תקפידו הכל יעבור בשלום ) וגם אם לא תקראו שוב את טיפ מספר 1.

בהצלחה לכולכם!

לייעוץ תקציב בניה ראשוני חינם
צ'אט מומחים
בונים בית
כניסה לפרופיל אישי
זכור אותי
כניסה לחשבון

על ידי התחברות או יצירת חשבון אתם מסכימים עם תנאי השימוש והצהרת הפרטיות שלנו

רוצים להצטרף לקהילת בונים בית?
התחברות עם:
הצטרפות לקהילה
מצטרפים ומקבלים
לוח פעילות לפי שלבי בניה או שיפוץ
צירוף לקבוצת וואטסאפ איזורית
הטבות בלעדיות לחברי קהילה
שדה חובה
שדה חובה נא להזין מינימום 10 ספרות
שדה חובה אימייל שגוי
על הסיסמה להכיל לפחות: 8 תווים אות 1 גדולה מספר
הרשמה לניוזלטר
צור חשבון

על ידי התחברות או יצירת חשבון אתם מסכימים עם תנאי השימוש והצהרת הפרטיות שלנו

כבר רשומים באתר?
שכחתם את הסיסמה?
אין בעיה. רשמו כתובת דוא”ל ונשלח אליכם לינק לאיפוס סיסמה.
איפוס סיסמה
נזכרת בסיסמתך?
לקוח יקר,
יש לאמת את הנייד שלך ושם מלא.
שדה חובה
שדה חובה נא להזין מינימום 10 ספרות

קראתי ואני מאשר את התקנון

שלח קוד אימות
בונים בית פועלת בשביל לבחור בקפידה את אנשי המקצוע המומלצים ולאפשר לך להינות מספק בעל המלצות וניסיון לפרויקט שלך.
כבר רשומים באתר?
רוצים להצטרף לקהילת בונים בית?
לקוח יקר,
קוד האימות נשלח לנייד שלך:
קוד האימות שקיבלתי הוא:
שדה חובה
שליחה ביטול
לא קיבלת קוד אימות? לשלוח שוב